Работна клетка с шприцмашина и робот във фокуса на участието на Витман Батенфелд на МТП-Пловдив 2018

02.10.2018 г.

Примерна работна клетка, състояща се от шприцмашина от серията SmartPower, оборудвана със система за контрол Unilog B8 и монтиран към нея робот Primus 14 с три серво оси, бе сред основните експонати на щанда на Витман Батенфелд България по време на тазгодишното издание на Пловдивския международен технически панаир. Високоефективната машина на Wittmann Battenfeld, модел SmartPower 60, вече е намерила своя нов собственик в лицето на компанията Рудопласт, гр. Рудозем, а роботът е закупен от фирма Чолев, гр. Пловдив.

SmartPower 60 е енергоспестяваща хидравлична машина със серво мотор на помпата KERS, AK+, 4 зони за контрол на температурата на топли канали в инструмента. Силата й на затваряне е 60 tPrimus 14 е роботизирана ръка върху машината за изваждане на детайлите от инструмента и поставянето им върху транспортния конвейер, която може да изпълнява и функция за монтаж на вложки в инструмента.

Посетителите на щанда на Витман Батенфелд имаха възможност да видят и автономно подкачващо устройство Feedmax S3-net, с капацитет 100 kg/h за зареждане на преработващата машина с пластмасов гранулат, както и волуметричен дозиращ уред Dosimax MC Basic с капацитет на пропускливост от 0.2 до 7 g/s за дозиране на гранулирани оцветители или добавки.

Вниманието на гостите бе привлечено още и от сушилня DRYMAX primus E30-70-M със сух въздух и капацитет 30 m³/h. Тя е снабдена с изолиран бункер от неръждаема стомана с обем 70 l и е разположена на рама с колелца.

Мелница със зъбни валове Junior 3, темпериращо устройство TEMPRO primus C90 на вода с един кръг до 90° C, NPS алуминиев транспортен конвейер MASS, както и охладител Planer P041HA-S допълваха цялостната картина от изложбени експонати на фирмения щанд на Витман Батенфелд.

Junior 3 е бавнооборотна мелница (27 оборота в минута), с режеща камера с размери 240х467 mm и капацитет 30 kg/h, предназначена за смилане на твърди и стъклонапълнени леяци и дефектни детайли. Транспортният конвейер MASS е с дължина 1500 mm и 400 mm ширина, 1040-1540 mm регулируема височина с предпазни ограждения.

Охладителната мощност при вода към процес 7-12° C и околна температура 35° C на охладителя Planer P041HA-S е 10kW. Оборудването разполага със собствен резервоар от неръждаема стомана 120 l с автоматично допълване при нужда. Предназначено е за работа до машината.