Световно утвърденият производител на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld ще вземе участие на международния търговски форум Interplastica 2016 в Москва. На изложението, което ще се проведе в дните от 26 до 29 януари 2016 г., австрийската компания ще представи най-модерна технология за шприцмашини в чисти помещения за производство на медицински изделия.

 

Поради непрекъснато повишаващия се интерес към технологиите за производство на медицински изделия, Wittmann Battenfeld ще обяви пазарния дебют на иновативна шприцмашина от серията EcoPowerспециално проектирана за приложения в чисти помещения в областта на медицината.

Компанията Wittmann Battenfeld е изключително активна в тази сфера от няколко години, фокусирайки се основно върху микрошприцването. През 2015 г. Wittmann Battenfeld съсредоточи повече усилия в тази област, внедрявайки своя собствена чиста стая в завода си в Котингбрун (Kottingbrunn), в която оборудването на компанията съответства на високите изисквания за чисти стаи.

 

При проектирането на оборудването от серията EcoPower за чисти помещения, специално внимание се обръща на недопускане образуването на мухъл в работното помещение. С тази цел машините са разработени с т.нар. EcoPowerпочистващ пакет”, включващ водна охлаждаща система в затворена охладителна верига. На Interplastica пълната функциалност на серията EcoPower ще бъде демонстрирана за произвoдството на контейнери за контактни лещи от полипропилен (PP) на машина EcoPower 110/350.

Останалите технически продукти на компанията ще бъдат изложени като самостоятелни решения.

 

Wittmann Battenfeld кани всички гости на форума в Москва да посетят изложбените площи на компанията и да се запознаят по-подробно с принципа на действие на EcoPower в зала 3, щанд B17.