Интегрейтид Микро-Електроникс България е високотехнологична производствена компания, част от структурата на Integrated Micro-Electronics (IMI) – глобален лидер в областта на автомобилната, индустриалната, ВЕИ, телекомуникационната и битовата електроника. През месец април 2017 г., на официална церемония, дружеството отбеляза 20-та годишнина от старта на своето производство в страната и откри нови производствени мощности в гр. Ботевград. "В цеха за производство на пластмасови детайли вече работят 10 шприц машини Battenfeld със сила на затваряне от 90 до 300 тона, оборудвани с роботи и периферни устройства Wittmann“, информираха от компанията.

Новите производствени мощности на IMI в Ботевград са разположени на площ от 8500 m2, а други 2000 m2 са предназначени за административна част на дружеството. За оборудването, доставено и инсталирано в цех „Пластмаси“, подпомагащ основното производство за асемблиране и тестване на електронни модули, е доставена високотехнологична техника от Wittmann Battenfeld, сред която модел EcoPower 180, отличаващ се със своята енергийна ефективност.

Wittmann Battenfeld е лидер в разработването на шприц машини и периферни устройства за тях. Групата със седалище в гр. Виена разполага с глобална мрежа от 9 завода в 5 държави и десетки търговски офиси на всички основни пазари за пластмаси. Днес, благодарение на своите 40 години опит, Wittmann Battenfeld е единствената компания в света, която доставя цялостни решения, необходими за производството на пластмасови изделия.