юли 2020

Качество, надеждност и визия за бъдещето – това са отличителните черти на всяка съвременна машина за леене под налягане. А как е било преди повече от шестдесет лета и зими? Очевидно критериите не са били по-различни и доказателство за това е електрическата шприцмашина модел BSM 100/205 на Wittmann Battenfeld. Тя е произведена през далечната 1956 г. в завода на компанията в Майнерцхаген, Германия.

july_1.jpg

Машината е продадена на Франк и Сандра Ноус, които са собственици на Southern Plastic & Rubber Company в Ормонд Бийч, Флорида. През следващите 62 години машината работи без прекъсване, а през 2018 г. е дарена обратно на Wittmann Battenfeld от настоящите собственици на Southern Plastic, Рей и Сенди Комора.

Рей Комора започва да работи за Франк Ноус през 1974 г. като оператор на електрическата шприцмашина BSM 100/205. Когато през 2018 г., вече като собственик на компанията, той решава да дари машината на Wittmann Battenfeld в знак на признателност за надеждността и дълготрайността ѝ, екип на Wittmann Battenfeld USA, ръководен от Дан Лопардо, се заема с възстановяването ѝ.

july_2.jpg

И така идваме до днес, когато машината е ценна придобивка и нагледно доказателство за качеството и надеждността на електрическите системи за леене под налягане на Wittmann Battenfeld. В момента шприцмашината се намира в Торингтън, Кънектикът, където е централният офис на Wittmann Battenfeld USA.