Wittmann Battenfeld, лидер в производството на шприц машини и периферни устройства за тях, обяви своето участие в международния панаир Plásticos Brasil, който се организира за първи път тази година по инициатива на Асоциацията на бразилските машиностроители (ABIMAQ) и Асоциацията на бразилските производители на химически продукти (ABIQUIM). Събитието ще се проведе в периода от 20 до 24 март 2017 г. в Сао Пауло, а негови основни тематични акценти са производството на пластмаси и каучукови изделия. По време на изложението Wittmann Battenfeld ще представи пълна гама ултра модерни, енергийно ефективни решения и технологии за леене под налягане.

От богатото разнообразие шприцмашини, които произвежда, компанията ще демонстрира модел EcoPower 110/350 от своята изцяло електрическа серия EcoPower, както и серво-хидравлична машина SmartPower 180/750 от серията SmartPower. И двата модела се отличават с изключително висока енергийна ефективност. Те са оборудвани със системата за управление от последно поколение Unilog B8, чиято операционна система е Windows 10 IoT. Тя бе представена за първи път пред широката публика в рамките на миналогодишното издание на K Messe в Дюселдорф. Фирмата ще направи ясна и лесно разбираема демонстрация на това как роботите и периферните устройства са интегрирани в новата система Unilog B8, известна още като Wittmann 4.0.

На изложбения щанд на Wittmann Battenfeld под номер F242 посетителите на Plásticos Бразилия ще имат възможност да се запознаят и с множество самостоятелни периферни устройства на австрийския производител. В областта на автоматизацията, компанията ще покаже W833 pro – линеен робот с B-C серво оси, разработени на базата на най-нова технология, които му осигуряват максимална динамика с минимална консумация на енергия.

Други експонати от сектора за периферно оборудване на фирмата ще бъдат регулатори на поток, темпериращи устройства Tempro plus D и Tempro basic, изсушители Drymax E и Aton plus G, както и гравиметричен измервателен уред Gravimax G14 и др.

На PlastixExpo в Парма, Италия, компанията ще демонстрира иновации

Паралелно с участието си на Plásticos Бразилия, Wittmann Battenfeld ще се включи и в друг браншови форум – PlastixExpo в Парма, Италия, който ще се състои в дните между 23 и 25 март. В рамките на събитието, компанията ще представи интелигентни шриц технологии, машина от своята сервохидравлична серия SmartPower с приложение в производството на течни силиконови гуми, както и пълен набор от периферни устройства и оборудване.

На фирмения щанд в зала 6, щанд B55 на PlastixExpo, машина SmartPower 180/525H/210L на Wittmann нагледно ще демонстрира производството на капачки от термопластмаса и течен силикон, получени чрез шприцоване. Робот, модел W832 pro, ще се погрижи за поставянето и изваждането на части в машината.